23 d’octubre 2022

 SORTIDA AL MUSEU DEL COURE

23/10/2022

Desprès de la Fira de Sant Galderic, sortida de tardor, aquest any cap a Osona, a les Masies de Voltregà, per visitar el Museu del Coure. 

Quedem com de costum a la benzinera, salutacions, dorsal, brides i carretera. 

Aquest cop toca venir esmorzats de casa i anem directes cap el museu. En arribar, descobrim que a part del Museu hi ha una foneria on es treballa 24 h. 

Fem una passejada pels jardins, fem dos grups i comencem la visita. El Museu del Coure es troba en les instal·lacions de La Farga, en un antic edifici modernista de principis del segle XX. Va ser inagurat l'any 2008 amb la celebració del bicentenari del seu naixement. La Farga va apostar per la restauració de l'antiga torre de principis dels noranta situada al costat de les instal·lacions industrials de l'empresa, l'antiga residència dels comtes Lacambra, com a seu per al nou espai museístic. Una visita molt interessant plena de curiositats i meravelles. A mès inclou una vista de la fàbrica, i es una passada veure com funcionen les màquines, com passa el coure acabat de fondre, com el tallen, estiren, trenen... hipnòtic. 

En finalitzar la visita dels dos grups fem la foto de rigor i anem a dinar al Restaurant Santuari on ens van donar un pica-pica diferent del que sol ser habitual.