15 de setembre 2024

VISITA AL MUSEU DELS BOMBERS DE BARCELONA

MUSEU DELS BOMBERS DE BARCELONA

El 14 de setembre es va organitzar una interessant sortida per visitar el Museu dels Bombers de Barcelona. 

Com de costum, la trobada va sortir de la benzinera BP que hi ha a Rubí i va recorrer la distancia fins a Barcelona el que va suposar creuar alguns punts emblemàtics de Barcelona amb els nostres clàssics com ara la Plaça d'Espanya, o l'Avinguda del Paral-lel o el momument a Colom.  

 

Un cop a destí, vam deixar els cotxes al pàrquing de la Fira de Barcelona que està al costat del museu i ens vam trobar amb el nostre guia.

La visita va començar a la porta de l'entrada del Museu amb una explicació sobre la història dels bombers de Barcelona i de l'edifici. 


Un cop a l'interior de l'edifici vam continuar visitant les diferents sales amb objectes realment interessants com vehicles, uniformes, senyals, miniatures, i artilugis històrics que el museu ha aconseguit recuperar. 


 

Durant la visita alguns bombers ja retirats ens van anar explicant històries i anècdotes de les seves 
experiències que van fer molt mès amena la passejada pel museu. Per agraïr-lis la atenció i el seu 
temps el club els hi va regalar una placa del logo com a record. 

  

El museu també té una gran col·lecció de logos tèxtils de bombers de tot el món, fins i tot un dels bombers de Rubí. 


Desprès de visitar el museu dels bombers vam anar amb els nostres clàssics a dinar a un restaurant molt peculiar de El Prat: Garage 1950. Un viatge al passat amb moltissims detalls curiosos, un ambient agradable, bon menjar i bona música.